Midsommar...

Har jag blivit tokig (tokigare)?  Skriva om midsommar mitt i vintern, närå inte mer än vanligt. På vissas begäran ska jag presentera ytterligare en dessert, den liksom föll bort inte på grund av smak utan kanske på grund av sin enkelhet. I min familj brukar vi fira midsommar tillsmmans, alla eller åtminstone de flesta av oss. Vi träffas till sillunch, leker lekar, går tipspromenad, spelar krocket osv och grillar på kvällen, efter sillen brukar vi äta typ jordgubbstårta, men efter grillningen äter vi vår speciella MIDSOMMARGLASS!!!! med jordgubbar i massor, alla som är med får ta med jordgubbar så det dignar av jordgubbar. Midsommarglass är gudomligt gott och dekadent så det räcker faktiskt att äta den en gång om året och då på midsommarafton.

Midsommarglass

1 bigpack vaniljglass av vanlig typ.

6 dl vispgrädde

+ massor av jordgubbar

Ta fram glassen och låt den tina något, så det går att skopa den.
Vispa grädden fast, men inte hård.
Skopa ner glassen i den vispade grädden och vispa samman med elvisp, simsalabim så har ni gräddmjukglass - midsommarglass.
Ät glassen omedelbart , den smälter fort, med, ja just det jordgubbar.

Jordgubbar förtjänar några egna rader, några dagar/ någon vecka om året är jordgubbarna godast precis som de är, söta och saftiga, men alla andra dagar tycker jag att jordgubbar vinner på att delas/ skivas, sockras med lite fruktsocker och sedan få stå och safta sig en stund innan servering./ Sommardrömskramar Martina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0