De godaste desserterna enligt Martina; # 1 Pannacotta
Hur det än är, vilka goda desserter man än äter finns det faktiskt inget som går upp mot pannacotta, kokt grädde - låter ju inte så märkvärdigt men så gott. Enkelt att göra och alltid succé, även lätt att göra till riktigt många, så en utmärkt dessert till stor buffé.
Pannacotta
6 port.
5dl. mellangrädde
3/4 dl socker
1 vaniljstång
1 rågad tsk vanilsocker
2 1/2 gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen i fem minuter
Dela och skrapa ur vaniljstången i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
Ta upp vaniljstången, tillsätt vanilsocker och de urkramade gelatinbladen.
Häll upp i portionsglas.
Låt svalna och ställ ikylen minst fyra timmar, gärna över natten.
Pannacottan kan serveras med de bär man gillar, men jag rekomenderar en hallonspegel.
Koka upp 3-4 dl frusna hallon, passera dem genom en sil, värm upp igen tillsammans med ett blötlagt gelatinblad.
Fördela på den avsvalnade pannacottan, låt stå ytterligare ett par timmar.
Mmmm........
Pannacotta
6 port.
5dl. mellangrädde
3/4 dl socker
1 vaniljstång
1 rågad tsk vanilsocker
2 1/2 gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen i fem minuter
Dela och skrapa ur vaniljstången i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
Ta upp vaniljstången, tillsätt vanilsocker och de urkramade gelatinbladen.
Häll upp i portionsglas.
Låt svalna och ställ ikylen minst fyra timmar, gärna över natten.
Pannacottan kan serveras med de bär man gillar, men jag rekomenderar en hallonspegel.
Koka upp 3-4 dl frusna hallon, passera dem genom en sil, värm upp igen tillsammans med ett blötlagt gelatinblad.
Fördela på den avsvalnade pannacottan, låt stå ytterligare ett par timmar.
Mmmm........
Kommentarer
Trackback