De godaste desserterna enligt Martina; # 1 Pannacotta

Hur det än är, vilka goda desserter man än äter finns det faktiskt inget som går upp mot pannacotta, kokt grädde - låter ju inte så märkvärdigt men så gott. Enkelt att göra och alltid succé, även lätt att göra till riktigt många, så en utmärkt dessert till stor buffé.

Pannacotta

6 port.

5dl. mellangrädde
3/4 dl socker
1 vaniljstång
1 rågad tsk vanilsocker
2 1/2 gelatinblad

Blötlägg gelatinbladen i fem minuter

Dela och skrapa ur vaniljstången i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
Ta upp vaniljstången, tillsätt vanilsocker och de urkramade gelatinbladen.
Häll upp i portionsglas.
Låt svalna och ställ ikylen minst fyra timmar, gärna över natten.

Pannacottan kan serveras med de bär man gillar, men jag rekomenderar en hallonspegel.

Koka upp 3-4 dl frusna hallon, passera dem genom en sil, värm upp igen tillsammans med ett blötlagt gelatinblad.
Fördela på den avsvalnade pannacottan, låt stå ytterligare ett par timmar.

Mmmm........

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0