Bästa dessertena enligt Martina; #3 Tiramisu
För några år, ganska många faktiskt, hade vi besök av en italiensk student Paola. Hon var jättetrevlig, hon försökte faktisk äta allt vi bjöd på förrutom fil (sur mjölk?, nej tack!), men till slut fick hon nog och undrade om inte hon kunde få göra mat en dag. Självklart fick hon det, och det var jättegott! Godast var nog desserten, tiramisu, och det här receptet fick jag av Paola, det innehåller ingen sprit, vilket bara gör den godare tycker jag.
Tiramisu alá Paola
2 st askar mascarponeost a´ 250 gram
2 ägg
6 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1 pkt savioardikex
ca. 7-8 dl. starkt kaffe, helst espresso
ca. 2 dl mjölk
2 msk kakao
Dela äggen och vispa vitorna hårt.
Blanda ost, socker, vaniljsocker och äggulor.
Rör ihop ostblandningen med de hårt vispade vitorna.
Låt blandningen stå i kylen ca. 15 min.
Häll kaffe i en djup tallrik där du "dränker" kexen, fyll botten på en form med hög kant med de kaffedränkta kexen.
Lägg på ett lager med mascarponekräm.
Lägg ytterligare ett lager med kaffedränkta kex, blanda ut kaffet med mjölk för andra lagret.
Avsluta med ett lager mascarponekräm.
Sikta över ordentligt med kakao.
Låt stå i kylen minst en timme, gärna flera.
Det är lite pyssel med tiramisu men den
Tiramisu alá Paola
2 st askar mascarponeost a´ 250 gram
2 ägg
6 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1 pkt savioardikex
ca. 7-8 dl. starkt kaffe, helst espresso
ca. 2 dl mjölk
2 msk kakao
Dela äggen och vispa vitorna hårt.
Blanda ost, socker, vaniljsocker och äggulor.
Rör ihop ostblandningen med de hårt vispade vitorna.
Låt blandningen stå i kylen ca. 15 min.
Häll kaffe i en djup tallrik där du "dränker" kexen, fyll botten på en form med hög kant med de kaffedränkta kexen.
Lägg på ett lager med mascarponekräm.
Lägg ytterligare ett lager med kaffedränkta kex, blanda ut kaffet med mjölk för andra lagret.
Avsluta med ett lager mascarponekräm.
Sikta över ordentligt med kakao.
Låt stå i kylen minst en timme, gärna flera.
Det är lite pyssel med tiramisu men den
Kommentarer
Trackback